Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вакцинація на Львівщині

Понеділок, 19 вересня 2022, 15:17

В Україні дозволили другу бустерну дозу вакцини проти Covid-19 для всіх охочих

вакцинація на Львівщині

Другу бустерну дозу можуть отримати усі охочі, проте не раніше, ніж через 4 місяці після отримання першого бустерного щеплення.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я на свой сторінці у Фейсбуці.

Міністерство охорони здоров'я дозволило введення другої бустерної дози вакцини проти Covid-19 усім людям, віком від 18 років.

"Ситуація із коронавірусною хворобою наразі контрольована, проте маємо бути готові до подальшого зростання кількості випадків захворювання. Один із важливих етапів цієї готовності – це вакцинація, у першу чергу для груп ризику. Щоб якомога більше людей могли захистити себе від госпіталізації та смерті внаслідок Covid-19, ми дозволяємо другу дозу всім охочим, проте особливо радимо її робити людям із хронічними захворюванням та людям віком 60+.

Окремо хотів би наголосити, що вакцинація зараз не лише про власний захист, вакцинуватись – це значить не створювати навантаження на лікарні, які мають рятувати життя нашим військовим" – зазначив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін. 

Друга бустерна доза дозволяється всім повнолітнім з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози. 

 

Також в Україні зменшили мінімальний термін вакцинації між базовим курсом та першим бустером з 6 до 5 місяців.

 

"Відповідно до останніх досліджень, йдеться про найбільш оптимальний час для введення першого бустеру, у деяких людей захист може послаблюватись вже через 5 місяців, відповідно ми не можемо позбавляти їх права отримати бустер" – пояснив Кузін.

 

Зазначимо, з середини липня 2022 року бустерну дозу отримати вдруге могли лише українці, які входять до груп ризику.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.