Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

памперс

Прес-реліз,   Середа, 21 вересня 2022, 15:07

Коли відмовлятися від памперса

памперс

Одноразові підгузки, що також називають «памперсами», — предмет безперервних суперечок.

Одні батьки вважають, що від них потрібно відмовлятися якомога раніше, а то й зовсім не використовувати. Інші ж, оцінивши переваги одноразових трусиків, продовжують одягати їх дітям мало не до школи. Сьогодні спробуємо розібратися, до якого віку можна носити одноразові підгузки та чим керуватися при відмові від памперсів.

Чи шкідливі підгузки

Якщо ґрунтуватися на фактах доказової медицини, більше претензій до підгузків мають дерматологи, ніж педіатри. При несвоєчасній заміні у новонароджених виникає так званий «пелюшковий дерматит» — висипка і подразнення шкіри. Однак, якщо своєчасно змінювати підгузки та використовувати спеціальні креми, виникнення дерматиту вдасться уникнути в переважній більшості випадків.

Рідко у малюка може проявитися алергічна реакція, проте це варто вважати індивідуальною непереносимістю. Підсумовуючи, традиційна медицина не вважає підгузки шкідливим ноу-хау. Навпаки, одноразові трусики, що вбирають сечу, при правильному використанні значно полегшують догляд за новонародженим.

Коли час відмовитися

Думку про те, що чим раніше, то краще, сучасні педіатри вважають помилковою. Своє коріння це переконання бере з часів, коли замість підгузків використовували ганчіркові пелюшки. У такому положенні було доцільним якнайшвидше привчити малюка до горщика, щоб зменшити кількість прання.

Зараз дитячі психологи й лікарі однозначні: не варто занадто рано відмовлятися від підгузків, це загрожує психологічним стресом для малюка. Сучасні памперси для дітей випускають у різному розмірі, найбільші розраховані на вагу 18 кг. Саме цей показник вважається граничним.

Відповідаючи на запитання, коли ж настав час відмовитися від памперсів, лікарі не називають вікових рамок. Головне правило — дитина повинна відчувати взаємозв'язок переповненого сечового міхура та процесу випорожнення. Найчастіше можливість контролювати сечовипускання формується у віці 11-12 місяців, проте нормою вважається вік до 2 років.

Зробити висновок про те, що настав час «цікавитися» горщиком, можна за поведінкою малечі. Якщо помітили, що малюк проявляє самостійність, починає наслідувати мамі, цікавиться, що ж відбувається за зачиненими дверима туалету — вітаємо, час настав.

Як переходити до горщика

Привчати до горщика варто поступово. Якщо впевнені, що дитина зрозуміла зв'язок між власними відчуттями та процесом сечовипускання, додайте цю процедуру в режим дня. Нагадуйте про необхідність сходити по-маленькому в таких випадках:

  • після пробудження;

  • перед і після прогулянки;

  • перед сном.

Чим успішніше справляється малюк — тим менше часу варто проводити в підгузку. У жодному разі не поспішайте і не лайте малечу за невдачу, хваліть і заохочуйте, і незабаром ви здивуєтеся, наскільки самостійною стане дитина.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.