Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Володимир Марясяк

Фб ЄС Львів

Четвер, 29 вересня 2022, 12:21

Депутати хочуть зобов'язати забудовників встановлювати сонячні батареї на новобудовах Львова

Володимир Марясяк

Депутати міськради звернулися до Андрія Садового з вимогою розробити документи, які зобов'яжуть забудовників встановлювати сонячні батареї на новобудовах.

Сьогодні, 29 вересня, на сесії Львівської міської ради депутат від фракції Європейська Солідарність Володимир Марусяк зачитав звернення до міського голови Львова Андрія Садового з вимогою розробити документи, які мають зобов'язати забудовників встановлювати сонячні батареї при будівництві нових житлових будинків.

"На минулому пленарному засіданні 18 серпня 2022 року ми з вами прийняли ухвалу "Про підготовку господарства Львівської МТГ до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років".

Однак у порядку денному нинішнього пленарного засідання немає питань щодо виконання одного з пунктів ухвали, а саме: "Виконавчі органи міської ради до наступного пленарного засідання сесії Львівської міськради повинні підготувати звіт про виконання Програми дій Європейської Енергетичної Відзнаки Львівської МТГ на 2021-2025 роки щодо вжитих заходів з енергоефективності, відновлюваної енергії та використання альтернативних видів палива задля стабільної роботи в екстрених умовах воєнного стану".

Пропонуємо зобов’язати департамент ЖКГ разом із управлінням архітектури розробити нормативний документ, який би зобов’язував встановлювати сонячні батареї при будівництві нових об’єктів та житлових будинків, а також розглянути можливість встановлення сонячних елементів на дахах наявних будинків, принаймні пропрацювати це питання на прикладі нормативів Німеччини" – наголосив Марусяк.

За його словами, ніхто не знає, коли звершиться війна, тому реальні роботи в цьому напрямку необхідно проводити вже зараз.

"Окрім того, просимо зобов'язати профільні виконавчі органи міської ради напрацювати Комплексну стратегію енергоефективності міста, енергомодернізації структурних підрозділів ЛМКП "Львівтеплоенерго" ТЕЦ-1 і ТЕЦ-2, ЛКП "Залізничтеплоенерго", долучивши до роботи постійну комісію міської інфраструктури, інженерного та житлового господарства.
Місто має мати комплексну візію зниження витрат на опалення" – додав Марусяк.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.