Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

сесія Львівської міськради

П'ятниця, 30 вересня 2022, 19:45

Депутати обмежили самостійні видатки виконкому Львова на 48 мільйонів – до 2 млн.грн. Оновлено

сесія Львівської міськради

Депутати Львівської міськради обмежили для виконкому самостійні видатки з бюджету на 48 мільйонів – з 50 до 2 млн грн.

Вчора, 29 вересня, депутати Львівської міської ради внесли зміни до ухвали від 24 лютого № 2133 "Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік", зменшивши суму, якою виконком може розпоряджатись лише з погодження профільної комісії міськради в час воєнного стану, з 50 до 2 млн грн.

За це рішення проголосували 44 депутати міськради.

"Внести зміни до ухвали від 24.02.2022  № 2133 "Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік" в новій редакції пункту 2: "Надати право виконавчому комітету на час воєнного стану здійснювати перерозподіл видатків що веде до збільшення видатків головних розпорядників коштів бюджету у межах загального та спеціального фондів ... на загальну суму, що не перевищує 2 млн грн за обов’язковим погодженням з постійною комісією фінансів" – зачитала на сесії авторка ухвали, голова комісії фінансів, депутатка міської ради Наталія Шелестак.

Зазначимо, що пленарне засідання сесії Львівської міської ради вчора відбувалося у закритому режимі.

Наталія Шелестак ще у липні обіцяла звернутись до правоохоронних органів з проханням перевірити факти, що можуть свідчити про порушення закону міським головою Львова Андрієм Садовим в умовах воєнного стану.

Тоді ж вона планувала зініціювати скликання чергової сесії Львівської міської ради, щоб повторно винести на розгляд депутатів ухвалення рішення "Про внесення змін до ухвали міської ради від 24.02.2022 № 2133  "Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік", яке не ухвалили на сесії 30 червня, яка також проходила у закритому режимі.

Шелестак переконана, що Андрій Садовий під час розгляду даного питання на сесії міської ради 30 червня порушив регламент і маніпулятивно добився його відхилення попри те, що його підтримували профільна комісія та більшість голів фракцій.

Пункт другий ухвали Львівської міської ради від 24 лютого № 2133 "Про внесення змін до бюджету Львівської міської територіальної громади на 2022 рік" надав виконкому право приймати рішення щодо витрачання бюджетних коштів в сумі до 50 млн грн за погодженням лише комісії фінансів, а не міської ради.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.