Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

АТ "Еротрон"

Фонд держмайна

Вівторок, 11 жовтня 2022, 11:48

У Львові за 55 мільйонів продали Науково-дослідний інститут Еротрон

АТ "Еротрон"

Фонд держмайна продав АТ "Еротрон" за 55 мільйонів гривень новоствореній львівській ІТ-фірмі.

Регіональне відділення Фонду державного майна України по Львівській, Закарпатській та Волинській областях продало у системі ProZorro державний пакет акцій АТ "Еротрон", що знаходиться на вул. Антоновича, 90 у Львові.

Аукціон стартував 10 жовтня, участь у ньому взяли чотири компанії, а переможцем обрали ТзОВ "ІТ Кластер", що запропонувало найвищу ціну у 55 000 001 грн.

Початкова вартість Науково-дослідного інституту приймальних електронно-променевих трубок "Еротрон" становила 26 024 000 грн.

Фонд держмайна продав 100% державного пакета акцій статутного капіталу АТ "Еротрон" в кількості 15 329 000 штук акцій загальною номінальною вартістю 15 329 000 грн. Йдеться про 4-поверхову будівлю на вул. Антоновича, 90 загальною площею 6151,9 кв.м.

Зазначимо, Науково-дослідний інститут приймальних електронно-променевих трубок "Еротрон" заснований 1956 року. Входив до львівського заводу "Кінескоп", а у 1990-х відділився в окрему структуру. На заводі виготовляли електронно-променеві трубки для засобів відображення інформації, які застосовували як обладнання у літаках, вертольотах та міжнародних космічних станціях.

Останні роки будівля стояла закинутою.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "ІТ Кластер" зареєстроване у Львові у 2021 році, займається гуртовою торгівлею комп'ютерами, периферійним устаткованням і програмним забезпеченням. Власником фірми є львів'янин Назар Козак.

Додамо, з вересня на Львівщині стартували аукціони з приватизації 12 об'єктів держмайна.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.