Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

вітроелектростанція

Понеділок, 24 жовтня 2022, 11:34

На Львівщині суд повернув громадам ділянки, виділені під будівництво вітрових електростанцій

вітроелектростанція

Дві фірми отримали в оренду ділянки під будівництво вітрових електростанцій, проте нічого не збудували та не сплачували оренду.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Господарський суд Львівської області задовольнив позов Сколівської міської ради до одного з місцевих підприємств. Йдеться про розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді земельної ділянки площею у 1 га та вартістю понад 9,9 млн грн.

"У 2014 році підприємство взяло в оренду велику кількість земельних ділянок на Львівщині, призначених для будівництва об’єктів альтернативної енергетики. Однак, орендарі, всупереч умовам договору, не збудували вітрові електростанцій і не сплачували орендну плату за користування землею" – пояснили у прокуратурі.

Також Господарський суд задовольнив позовну заяву Львівської ОВА до ще однієї фірми з вимогою розірвати договір оренди земельної ділянки площею 8 га та вартістю майже 54 млн грн, укладений у 2019 році.

Ділянка, розміщена за межами села Ільника Самбірського району, була передана орендареві під будівництво та обслуговування вітрової електростанції.

Підставою звернення прокуратури до суду стала систематична несплата орендної плати, а обидві ділянки фірми отримали в оренду на позаконкурсних засадах.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.