Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Золочівський район

Четвер, 27 жовтня 2022, 13:29

На Золочівщині виявили 10 випадків сказу

Золочівський район

Впродовж цього року на території Золочівського району зареєстрували 10 випадків сказу.

Про це повідомляє Золочів.нет.

За інформацією Золочівського районного управління ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області, впродовж цього року на території Золочівського району було зареєстровано 10 випадків сказу.

Зокрема, 4 випадки виявили у домашніх тварин, а 6 випадків – у диких тварин. На території Золочівської громади зареєстрували всього 6 випадків, а Бродівської – 4.

Зазначимо, сказ – гостре інфекційне захворювання людини і теплокровних тварин, яке виявляється в ураженні центральної нервової системи. Зараження людини сказом відбувається в основному через укуси хворою твариною чи внаслідок попадання її слини на свіжі поранення, подряпини шкіри або слизових оболонок. Інфікування людини сказом відбувається здебільшого від диких хижих (вовки, лисиці) чи домашніх тварин (коти, собаки), а також сільськогосподарських тварин.

Інкубаційний період сказу триває досить довго у середньому 1-3 місяці (хоча може тривати й до року).

Щорічно в Україні реєструється понад 100 тисяч осіб, що звернулись у медичні заклади з приводу укусів тваринами, з яких 60% отримують направлення за показниками підозри інфікування сказом.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.