Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

обшуки

dpsu.gov.ua

Четвер, 27 жовтня 2022, 15:44

На Львівщині викрили схему переправлення ухилянтів за кордон за допомогою системи Шлях

обшуки

Двоє мешканців Львівщини організували схему з незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків під виглядом водіїв вантажівок.  

Про це повідомляє Західне регіональне управління Держприкордонслужби України – Західний кордон на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 26 жовтня, правоохоронці затримали двох мешканців Львівщини, які організували схему з незаконного виїзду за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

"У червні 2022 року 33-річний житель Львова створив на території України фіктивне підприємство, з метою організації виїзду військовозобов’язаних чоловіків віком 18-60 років, шляхом їх реєстрації у відповідній інформаційній системі, адміністратором якої є Укртрансбезпека ("Шлях"). Чоловіки під виглядом водіїв вантажних транспортних засобів, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення, виїжджали за кордон з метою ухилення від призову та надалі мали намір працевлаштуватися на території ЄС.

З метою забезпечення незаконного перевезення громадян України на вантажних транспортних засобах, було залучено двох водіїв підприємства, які старші 60 років, та до яких не застосовуються обмеження щодо перетину кордону України під час дії правового режиму воєнного стану" – наголосили у Держприкордонслужбі.

Під час обшуків поліцейські вилучили: три авто, зокрема дві вантажівки, які використовувались для незаконного переправлення чоловіків за кордон; готівку у 7 000 євро, 10 000 доларів; мобільні телефони, ноутбуки, чорнові записи та значну кількість  документів, які підтверджують протиправну діяльність фігурантів.

Слідчі територіального підрозділу поліції повідомили двом затриманим про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 2 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють усіх причетних до організації незаконного каналу переправлення військовозобов’язаних через кордон. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.