Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

РІЕЛ

facebook.com

Субота, 29 жовтня 2022, 13:37

НАБУ викрила ексголову Держприкордонслужби на махінаціях з квартирами у Львові

РІЕЛ

Компанія-забудовник за його сприянням отримала  неправомірну вигоду у понад 10,68 млн грн.

НАБУ та САП вчора, 28 жовтня, повідомили ексголові ДПСУ, начальнику першого окремого відділу капітального будівництва ДПСУ та директору приватної компанії-забудовниці про підозру у зловживанні владою та службовим становищем, в результаті чого забудовник одержав неправомірну вигоду у понад 10,68 млн грн. 

Про це повідомила пресслужба НАБУ.

Слідство встановило, що приватна компанія мала збудувати та передати у першому півріччі 2019 року ДПСУ 66 квартир у центрі Львова для подальшого заселення прикордонників та їхніх родин. Натомість ДПСУ отримала 53 квартири у передмісті Львова, загальна вартість яких, за результатами експертизи, на 10,68 млн грн дешевша за нерухомість у Львові.

Попри укладені договори з ДПСУ, компанія-забудовниця продала квартири у Львові, які фактично мали відійти прикордонникам, стороннім покупцям. Тому запропонувала схему «заміни» голові ДПСУ, який пристав на пропозицію.

Слідство має докази, що посадовці ДПСУ діяли у змові з директором приватної компанії, від початку усвідомлюючи її невигідний як для Держприкордонслужби, характер.

Дії всіх осіб кваліфікували за ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.