Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

хромбук

drohobych-rada.gov.ua

Вівторок, 1 листопада 2022, 16:49

Дрогобицька ОТГ недоотримала дев'ять хромбуків від райадміністрації

хромбук

При розподілі хромбуків для школярів керівництво Дрогобицької РДА не додало Дрогобицькій громаді 9 одиниць техніки.

Про це повідомляє Дрогобицька міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Департамент освіти і науки Львівської ОВА скерував 170 хромбуків для п’яти територіальних громад Дрогобицького району – Дрогобицької, Меденицької, Східницької, Бориславської та Трускавецької ОТГ.

Техніка працює на базі операційної системи Chrome, її основне призначення для роботи в форматі дистанційного навчання. Основним критерієм при розподілі ноутбуків у Львівської ОВА була кількість учнів в районах.

Розподіл комп’ютерної техніки для Дрогобицького району доручили Дрогобицькій РВА.

Як розповів керівник відділу освіти Дрогобицької міськради Віталій Вовків, у Дрогобицькій ОТГ навчається 12 609 учнів, у Меденецькій – 1 793, в Східницькій – 1 534, Бориславській – 4 570, Трускавецькій – 3 616 школярів. Саме тому Дрогобицька ОТГ мала отримати 89 хромбуків.

"При врученні в Дрогобицькій РДА комп’ютерної техніки для педагогів нашого міста та територіальної громади ми отримали лишень 80 ноутбуків. Виходить, що 9 хромбуків нам недодали із незрозумілих причин. Оскільки в рекомендації департаменту освіти на науки Львівської ОВА чітко вказано – здійснити розподіл до кількості учнів у громаді. Беручи до уваги число школярів у нашій громаді – 12 609 учнів ми мали отримати 89 ноутбуків" наголосив Віталій Вовків.

За підрахунками відділу освіти Дрогобицької міськради, зважаючи на кількість учнів в територіальних громадах, хромбуки мали отримати в такій кількості:

- Трускавецька ОТГ – 25, а отримали 29 хромбуків;

- Бориславська ОТГ – 32, а отримали 34 хромбуки;

- Меденецька ОТГ – 13, а отримали – 12 хромбуків;

- Східницька ОТГ – 11, а отримали – 15 хромбуків.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.