Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Львів

Четвер, 3 листопада 2022, 11:45

Львівське комунальне підприємство втратило майже 10 мільйонів через неефективність керівництва

Львів

Аудитори виявили у ЛКП "Господар" втрати з бюджету на 9,6 мільйона гривень.

Про це повідомила пресслужба Західного офісу Державної аудиторської служби України.

Держаудитслужба провела ревізію фінансово-господарської діяльності ЛКП "Господар" з 1 січня 2019 року по 30 червня 2022 року та виявила низку неефективних та незаконних видатків, що призвели до витрат 9,6 млн грн.

Зокрема, аудитори виявили неефективне витрачання 3,8 млн грн, отриманих з бюджету Львова для поповнення статутного капіталу підприємства, яке використало їх на своє утримання.

Через несвоєчасне подання підприємством тарифів за обслуговування багатоквартирних будинків місцева рада затвердила ці тарифи у заниженому розмірі і, як наслідок, ЛКП "Господар" втратило доходів на 2,3 млн грн.

Також під час ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності підприємства виявлено фінансові порушення, що призвели до втрат 1,8 млн грн.

"Підприємство упродовж 2020-2021 років на виплату одноразових премій та відповідні відрахування державних цільових фондів незаконно витратило майже 1,1 млн гривень. Через непроведення належної претензійно-позовної роботи щодо своєчасного стягнення протермінованої дебіторської заборгованості втрачено можливість отримати від боржників 0,7 млн грн" – наголосили у Держаудитслужбі.

Аудитори надіслали вимоги про усунення виявлених порушень керівнику ЛКП "Господар", а матеріали ревізії передадуть до поліції Львівщини.

Зазначимо, ЛКП "Господар" підпорядковується Личаківській РА, його очолює Валерій Таракулов. Підприємство займається задоволенням потреб населення у забезпеченні сервісного обслуговування, ремонтно-будівельних робіт, утримання житлового фонду та прибудинкових територій в належному санітарно-технічному стані.

Також ЛКП "Господар" здійснює контроль за виконанням квартиронаймачами, власниками квартир та орендарями договорів на обслуговування та договорів оренди.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.