Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

візуалізація

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 4 листопада 2022, 14:49

На Липинського зведуть 17-поверховий житловий комплекс

візуалізація

Виконком дозволив збудувати на вул. В. Липинського, 56 17-поверховий житлово-торговельний комплекс з підземним паркінгом та апарт-готелем.

Сьогодні, 4 листопада, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив містобудівні умови на нове будівництво ТзОВ "Автостар Девелоп" будівель змішаного використання з вбудованими квартирами, торгово-офісними приміщеннями, апарт-готелем, дворівневим паркінгом та трансформаторною підстанцією на вул. В. Липинського, 56 у Львові.

Новий житлово-торговельний комплекс збудують на земельній ділянці, загальною площею 0,8974 га, що передбачена для будівництва і обслуговування багатоквартирного житлового будинку з вбудованими приміщеннями громадського призначення та підземним паркінгом.

Згідно із містобудівною документацією, новобудова складатиметься із дев'яти секцій: двох 17-поверхових частин будинку висотою у 57,3 метра та 54,4 метра; 16-поверхової частини будинку висотою у 50,95 метра; двох 8-поверхових частин будинку висотою у 29,60 метра та  26,95 метра; двох 6-поверхових частин будинку висотою у 20,95 метра і 23,60 метра; двох 1-поверхових частин будинку висотою у 7,48 метра і 5,60 метра. Максимально допустимий відсоток забудови земельної ділянки – 38,5%.

За словами головного архітектора міста Антона Коломєйцева, на перших поверхах комплексу розташовуватимуться офісні та торговельні площі, а у верхніх поверхах – житлові квартири. Крім цього, в комплексі облаштують підземний дворівневий паркінг.

Також забудовника зобов'язали за власні кошти здійснити реконструкцію дитячого садочка на вул. Грінченка, 4а, а також виділити 250 м² у новобудові під медіатеку.

Коломєйцев додав, що будівництво повністю відповідає усім будівельним нормам та вимогам. 

Земельна ділянка, на яких зведуть новобудову, належать до зони Г-2 – торгово-ділові зони місцевого значення відповідно до зонінгу Шевченківського району.

За даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ "Автостар Девелоп" зареєстроване з 2018 року у Львові за місцем будівництва – на вул. В. Липинського, 56. Фірма займається будівництвом житлових і нежитлових будівель, її власниками є одеситка Юлія Іваницька, АТ "Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд "Вімінал" (Київ) та пайовий венчурний інвестиційний фонд "Інтергалбудінвест" (Київ).

Іваницькій належить низка одеських фірм та дві львівських – ТОВ "Джі Ел Ар Львів" й ТОВ "Автостар Львів", що займаються торгівлею авто.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.