Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Українська академія друкарства

uad.edu.ua

Середа, 9 листопада 2022, 11:45

Українську академію друкарства вирішили об'єднати з ЛНУ імені Івана Франка

Українська академія друкарства

Колектив та студенти Української академії друкарства виступили проти об'єднання з університетом Франка.

Про це повідомляє Українська академія друкарства на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство освіти і науки України вирішило приєднати Українську академію друкарства до Львівського національного університету імені Івана Франка.

Колектив та студенти академії виступили проти цього рішення, наголошуючи, що прийняття такого рішення посеред навчального року не сприятиме якісній підготовці кадрів для відповідних галузей під час воєнного стану.

"Це рішення суперечить заявам МОН України, зокрема, міністра освіти Сергія Шкарлета про неприпустимість порушувати питання скорочення, об‘єднання або іншої реструктуризації закладів вищої освіти до закінчення війни, тому, що це долі людей.

Міністр також вважає, що будь-які зміни в освітній мережі є передчасними. А будь-які розмови про це є освітнім мародерством. Українська академія друкарства є єдиним галузевим закладом вищої освіти в Україні, який готує фахівців для видавничо-поліграфічної та пакувальної галузей, засобів масової інформації, що формують соціокультурний простір України" – йдеться у повідомленні.

В академії просять у Міністерства освіти питання оптимізації мережі закладів вищої освіти України приймати комплексно по регіонах України, з врахуванням пропозицій колективів закладів вищої освіти та фахівців відповідних галузей. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.