Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Андрій Садовий

Середа, 9 листопада 2022, 11:53

Польські прикордонники відібрали в Садового букет квітів

Андрій Садовий

Польські прикордонники не дозволили міському голові Львова Андрію Садовому завести в країну букет квітів з України, адже це заборонено європейським законодавством.

Про це Андрій Садовий розповів в інтерв'ю "Газеті виборчий. Краків".  

"Нещодавно я їхав з букетом квітів на могилу президента Жешува Тадеуша Ференса. І виявилося, що я не можу привезти ці квіти до Польщі через правила ЄС", – сказав він.

Садовий назвав таку ситуацію абсурдною.

"Я навіть спілкувався тоді з міністром Міхалом Дворчиком, запитав, чому польські прикордонні служби поводяться так, наче війни не було: вони дуже ретельно перевіряють кожну українську машину, я не знаю, що вони шукають. Я чув, що нічим не поможеш. Шкода", - уточнив він, відповідаючи на ремарку журналіста про те,  що попри вісім місяців війни, перетин польсько-українського кордону на польську сторону все ще є травматичним досвідом.

Події, про які розповів Садовий, ймовірно сталися у серпні 2022 року.

Тадеуш Ференц (10.02. 1940 – 27.08. 2022) – польський економіст, політик і діяч місцевого самоврядування, депутат польського Сейму, президент Жешува у 2002-2021 рр.

Нагадаємо, що Андрій Садовий заявив, що у випадку потреби Львів буде купувати паливо у польських міст та попросив польських партнерів зробити відповідні запаси.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.