Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

медичний заклад у Львові

П'ятниця, 11 листопада 2022, 12:58

На Львівщині стартував сезон захворювання на грип та ГРВІ

медичний заклад у Львові

З 31 жовтня до 7 листопада в області зареєстрували 183 випадки захворювання на грип та ГРВІ.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Впродовж останніх тижнів на Львівщині збільшується кількість хворих на грип. З 31 жовтня до 7 листопада лише у Львівську обласну інфекційну лікарню госпіталізували 183 особи з ознаками ГРВІ, з них 110 дорослих та 73 дітей.

Як заявила гендиректорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванченко, на Львівщині спочатку грип діагностувати методом швидких тестів і з 8 листопада вперше методом ПЛР виявили від 40 людей з рнк-вірусом грипу А.

Наразі в області вже є 67 лабораторно підтверджених випадків грипу А, який є найбільш поширеним, оскільки має високий ступінь мінливості та різні підтипи.

"Упродовж останнього тижня спостерігається стійка динаміка зниження кількості хворих на Сovid-19, і водночас за тиждень на 15% зросла кількість звернень по медичну допомогу людей, які мають ознаки застуди: підвищення температури тіла, головний біль, нудота, ломота в м’язах, а тест на ковід у них був від’ємний. При обстеженні лабораторними методами виявилося, що ці люди хворіють на грип" – зазначила Наталія Іванченко.

За її словами, найбільш вразливі до вірусу грипу діти віком до 5 років, вагітні жінки, люди з цукровим діабетом, ожирінням, хронічними захворюваннями дихальної і серцево-судинної систем.

Вакцини, виготовлені для цього епідсезону 2022-2023 року, захищають від всіх чотирьох штамів вірусу грипу. Зокрема, на Львівщині від грипу можна щепитися вакциною "Джесі флю".

Нагадаємо, у вересні в Центрі громадського здоров'я МОЗ наголошували, що протягом епідемічного сезону 2022-2023 років в Україні передбачається циркуляція чотирьох вірусів грипу та коронавірусу.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.