Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

білоус андрій

П'ятниця, 11 листопада 2022, 14:29

Львівська обласна рада готується прийняти у комунальну власність ПТУ

білоус андрій

Дискусія в облраді з цього питання носить політичний характер. 

Комісія освіти і науки Львівської обласної ради вчора, 10 листопада, ухвалила продовжити вивчення питання про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад Львівської області ПТУ.

Про це Варіанти повідомили у пресслужбі Львівської обласної ради.

В.о. начальника управління майном спільної власності Львівської обласної ради Андрій Білоус, який був співдоповідачем по цьому питанні на засіданні комісії, пояснив, що потреба у додаткову вивченні питання виникла з огляду на те, що Львівська ОДА, яка є автором проєкту рішення «Про надання згоди на прийняття у спільну власність територіальних громад Львівської області об’єктів державної власності, яке надійшло у облраду у серпні 2021, включила до нього пункт про те, що органом, який здійснюватиме функції управління ПТУ в області, буде департамент освіти Львівської ОДА. Натомість в стосунку до всіх інших комунальних обласних установ ці функції здійснюються управлінням майном спільної власності Львівської облради.

«Львівська обласна рада має прийняти у власність ПТУ. Вони вже давно фінансуються з обласного бюджету, але по документах ще до цього часу це державна власність. Всі фракції, всі політичні сили готові це зробити, але головний момент в цьому питанні — який орган буде виконувати функції управління. Органом управлінні підприємств і установ, які належать Львівській обласній раді, є управління майном спільної власності. В проєкті рішення Львівська ОДА запропонувала, щоб органом управління був департамент освіти ОДА», - пояснив Андрій Білоус.

Білоус наголосив, що в жодній з семи областей України, в яких обласні ради вже ухвалили відповідні рішення про передачу ПТУ з державної в комунальну власність, ОДА не висували таких вимог.

Він відкинув аргументи чиновників департаменту освіти Львівської ОДА, що управління облради не справиться з таким великим навантаженням, як організація роботи ПТУ.

«В нашого управління є всі можливості, досвід, ніяких проблем раніше не виникало щодо інших 120 установ, які є в нашому підпорядкуванні», - сказав він.

Білоус також наголосив на тому, що дискусія у Львівській облраді носить виключно політичний характер, адже серед депутатів є як прихильники збереження розумного балансу влади між державою та місцевим самоврядуванням, так і ті, хто виступає за посилення ролі держави у житті регіону. Проте остаточне рішення буде за сесією облради і управління його виконає, - запевнив він.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.