Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

станція моніторингу якості повітря

boryslavrada.gov.ua

П'ятниця, 18 листопада 2022, 15:46

У Бориславі встановили систему моніторингу атмосферного повітря

станція моніторингу якості повітря

У місті запрацювала система моніторингу атмосферного повітря, яка складається з трьох станцій.

Про це повідомляє Бориславська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

У Бориславі встановили три станції моніторингу якості повітря, за допомогою яких можна спостерігати за якістю атмосферного повітря міста в режимі реального часу.

Дві станції встановили в житловій забудові на вул. Чорновола, ще одну – у центральній частині міста.

Як наголосили у міськраді Борислава, у 2021 році вони подали проєкт Monitoring of atmospheric air in Boryslav City для участі у конкурсі на отримання малих грантів від уряду Словацької республіки й перемогли.

Дані станцій моніторингу якості повітря є відкритими, кожен мешканець може перейти на карту станцій, обрати Борислав та у режимі реального часу бачити поточний стан атмосферного повітря.

"Якщо показники зображені червоним кольором – це означає, що вони перевищують норму. Але дуже добре те, що функціональні можливості підстанцій дозволяють не тільки отримувати оперативні дані, а й накопичувати їхні великі обсяги. Це дає широкі можливості для аналізу інформації, виявлення закономірностей та прогнозування індексів забруднення і ризиків для здоров’я. А надалі отримана правдива інформація стане підґрунтям для прийняття управлінських рішень та розробки заходів оптимізації довкілля міста Борислава" – пояснила начальниця відділу екології та сталого розвитку Бориславської міськради Неля Кучманич.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.