Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

гінекологія на Русових

google.com.ua

Вівторок, 22 листопада 2022, 10:37

У Львові планують закрити гінекологію на Русових

гінекологія на Русових

Львівське ТМО видало наказ про закриття "Гінекології на Русових".

Про це повідомив депутат Львівської міськради від ЄС Євген Кузик на своїй сторінці у Фейсбуці.

КНП "Львівське клінічне територіальне медичне об'єднання акушерства та гінекології" видало наказ ліквідувати гінекологічне відділення на вул. Русових, 4 у Львові та вивільнити звільнені приміщення будівлі.

Колектив медзакладу виступив проти цього рішення, причинами якого їм назвали нерентабельність та аварійність будівлі.

"В умовах воєнного стану у Львові видали наказ про закриття "Гінекології на Русових" – чи не найпотужнішого в Галичині осередку ендоскопічної гінекології та гінекологічної хірургії. У час, коли в країні війна, будь-яка місцева влада має право перевести працівника на іншу роботу, не обумовлену трудовим договором, без його згоди, якщо така робота не протипоказана працівникові за станом здоров’я. І таким правом звісно скористались у Львові. Без жодного обговорення прийнято рішення зачинити провідне Гінекологічне відділення у Львові" – написав Кузик.

За його словами, заклад охорони здоров’я можуть ліквідувати з таких причин: нерентабельно; небезпечно (офіційна причина); невигідно.

Однак заклад є рентабельним. Зокрема, ще в жовтні 2022 року у гінекології на вул. Русових було 60 ліжок та міський центр планування сім’ї та репродуктивного здоров'я населення. 22 лікарів, 32 медсестри, 26 молодших медсестер, 1 медичний реєстратор та 9 працівників операційного блоку щороку виконували близько 2000 ендоскопічних, відкритих та вагінальних операцій. За останні 4 місяці роботи команда вийшла на найвищі показники зароблених коштів від НЗСУ для відділень такого ж профілю – в середньому 3,7 млн грн на місяць.У відділенні заплановано станом на сьогодні близько 50 операцій до середини грудня 2022 року! Отже, точно рентабельно.

Також на всіх поверхах будинку зусиллями колективу та спонсорів проведені ремонти, вікна замінені на енергоощадні, капітально відремонтований операційний блок. Операційні оснащені найсучаснішою апаратурою, яка дозволяє виконувати надскладні втручання. До того, цього літа 2022 року UNICEF, визначивши заклад як перспективний, провела капітальний ремонт підвального приміщення закладу з влаштуванням сучасного бомбосховища, замінені на нові елементи енергосистеми лікарні.

"І третя причина: красивий гарний будинок... Якщо Ви не бажаєте, аби закривали цей заклад охорони здоров’я та перетворили його на пишний готель з оздобленням у стилі артдеко – телефонуйте меру та питайте чому закривають заклад охорони здоров’я" – наголосив Кузик.

Він додав, що сьогодні о 14:00 год в міській раді відбудеться комісія охорони здоров’я, яка обговорюватиме це питання.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.