Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Екологія

ukrtime.com

П'ятниця, 15 лютого 2013, 16:42

Потрібні щомісячні публічні звіти щодо вирішення проблем Грибовичів – Баран

Депутат Олег Баран закликає Львівську міськраду давати щомісячні публічні звіти щодо розв'язання проблеми Грибовицького сміттєзвалища.

Про це Варіанти повідомила прес-служба депутата.

Львівська міськрада повинна виконати обіцянку щодо закриття Грибовицького сміттєзвалища до кінця цього року. Аби раз і назавжди вирішити екологічну проблему у регіоні, переконаний депутат.

«Про проблему Грибовицького сміттєзвалища ми чуємо чимало років поспіль. Розмов стає особливо багато після кожного наступного протесту мешканців. Люди вийшли на вулицю – чиновники пообіцяли проблему вирішити. Люди повірили – посадовці про свою обіцянку забули. Це як замкнене коло: час іде, а нічого не змінюється. Торік Львівська міська рада навіть зібралася на засідання у Грибовичах. Та от – там представники мерії запевнили, що у другій половині 2013 року сміття зі Львова та навколишніх територій перестануть возити на Грибовицьке сміттєзвалище. Що ми маємо натомість? Досі – жодного проекту рекультивації, жодного фінансування чи робіт», – наголосив Олег Баран.

За словами депутата,  наразі мова йде не про відсутність чи наявність пропозицій щодо розміщення нового сміттєзвалища, а, як мінімум, про розроблення проекту рекультивації.

«Я взагалі не розумію, чому сьогодні немає робочої групи, яка б щомісяця публічно звітувала про проведену роботу ыз закриття Грибовицького сміттєзвалища. Адже це справжня екологічна проблема! Після таких звітів громадськості було б зрозуміло, хто  і що зробив, а хто просто займається банальним пустослів’ям, шукаючи винних», – підкреслив політик.

Олег Баран закликає органи місцевої влади до щомісячних публічних звітів, які б показали реальні кроки, що проводяться у напрямку закриття сміттєзвалища.

Як зазначив депутат, кілька років тому до міської ради приходили інвестори із конструктивними пропозиціями щодо вирішенням проблеми з переробки твердих побутових відходів. Але тоді їх ніхто не хотів слухати. Хоча впоратися із проблемою самотужки – місто однозначно не могло і не може досі.

«У такому ракурсі поведінка міського керівництва виглядає, як мінімум, дивною. Таке враження, що мерія штучно гальмувала процес до останнього. Хоча, мабуть, вони зацікавлені по-іншому вирішувати це питання», – додав Олег Баран.

Нагадаємо, міський голова Львова Андрій Садовий повідомив, що  Грибовицьке сміттєзвалище можливо закрити лише після рекультивації. 

Львівською міською радою з ВАТ «Гірхімпром» укладено договір на розробку проекту рекультивації сміттєзвалища. Проект досі не виготовлено через брак фінансування з боку Львівської міської ради.

У жовтні 2012 року Прокуратура Львова під час перевірки виявила порушення у діяльності ЛКП «Збиранка», якому підпорядковане Грибовицьке сміттєзвалище та внесла подання міській раді з вимогою усунути виявлені порушення законності, а також розглянути на сесії  питання фінансування заходів для реалізації вимог законодавства щодо поводження з відходами. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.