Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

знеструмлення

П'ятниця, 25 листопада 2022, 14:25

На Львівщині через аварійні вимкнення 70% мешканців області залишаються без світла

знеструмлення

Сьогодні на території області аварійні вимкнення світла запровадили для 70% абонентів.

Про це повідомляє "Львівобленерго" на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 25 листопада, станом на 13:00 год на території Львівської області, за розпорядження НЕК "Укренерго", у 70% мешканців Львівщини відсутнє електропостачання через запровадження погодинних та аварійних відключень світла.

"Сьогодні, 25 листопада, на Львівщині введені всі типи аварійних та погодинних вимкнень: 70% споживачів – вимкнено, 30% споживачів – заживлено. Просимо з розумінням віднестися до ситуації, яка склалася в енергосистемі України внаслідок ворожих обстрілів" – наголосили у "Львівобленерго".

Як пояснив голова Львівської ОВА Максим Козицький, така ситуація склалася через те, що область отримує живлення в обхід підстанції, яку вразили ворожі ракети.

"За тимчасовими схемами енергетики не можуть одночасно подати електроенергію всім абонентам. Якщо так зробити, знеструмить всю область" – наголосив Козицький.

Нагадаємо, 23 листопада дві російські ракети влучили в електропідстанцію на Львівщині, через що без світла залишилися Яворівський, Львівський та Червоноградський райони.

Загалом російські окупанти випустили по території України близько 70 крилатих ракет, з них 51 збили сили ППО.

24 листопада через аварійні вимкнення 75% мешканців області залишилися без світла, а сьогодні у "Львівобленерго" планували запровадити новий графік погодинних вимкнень світла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.