Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львівщина

Четвер, 1 грудня 2022, 11:19

Бюджет Львівщини на 2023 рік складе понад шість мільярдів гривень

Львівщина

Максим Козицький підписав розпорядження про затвердження обласного бюджету на 2023 рік.

Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 30 листопада Максим Козицький підписав розпорядження про затвердження обласного бюджету на 2023 рік, який становитиме 6,8 млрд грн.

Згідно з документом, у 2023 році прогнозується зростання у надходженнях податків і платежів до обласного бюджету на 4% або на 180 млн грн у порівнянні з очікуваним виконанням 2022 року.

"Основну частку в надходженнях до загального фонду обласного бюджету становить податок з доходів фізичних осіб. Тут слід розуміти, що в тих реаліях, у яких ми живемо уже понад 9 місяців, основним платником цього податку є бюджетна сфера, а не бізнес, як це було до повномасштабної війни" – пояснив Козицький.

На фінансування закладів освіти в обласному бюджеті передбачили 2,1 млрд грн, що на 6% більше від очікуваного виконання у 2022 році. На програму розвитку освіти з цих коштів скерували 64 млн грн.

 На фінансування установ соціального захисту – 0,8 млрд грн (на 56% більше), з них на реалізацію програми соціальної підтримки окремих категорій громадян, зокрема внутрішньо переміщених осіб та захисників і захисниць України – 136 млн грн.

На фінансування установ культури та мистецтва – 0,5 млрд грн (+6%), з них на реалізацію обласних програм – 15 млн грн.

На фінансування установ фізичної культури та спорту – 0,2 млрд грн (збільшили на 44%), з них на реалізацію програм – 71 млн грн.

На фінансування закладів медицини передбачили 1 млрд грн. У порівнянні з очікуваним виконанням у 2022 році, обсяг видатків галузі зменшується на 3%, що зумовлено передачею на фінансування з державного бюджету шляхом оплати послуг патологоанатомічного бюро (з 1 січня 2023 року) та бюро судмедекспертизи (з 1 липня 2023 року).

На зміцнення матеріально-технічної бази установ соціально-культурної сфери передбачили 330 млн грн, а на реалізацію програми щодо підвищення енергоефективності та енергозбереження – 67 млн грн.

На реалізацію інфраструктурних проєктів, підтримку бізнесу та окремих військових формувань передбачили понад 280 млн грн.

На реалізацію програми розвитку й утримання автомобільних доріг, організації й безпеки дорожнього руху – 240 млн грн; сприяння розвитку інформаційного простору та громадянського суспільства – 45 млн грн; охорони навколишнього природного середовища – 35 млн грн; розвитку й підтримки сільського господарства – 34 млн грн, охорони і збереження історико-культурної спадщини – 24 млн грн; інформатизації "Цифрової Львівщини" – 19 млн грн; з міжнародного і транскордонного співробітництва та європейської інтеграції – 17 млн грн.

 Всього на реалізацію обласних цільових програм у 2023 році заклали 2 млрд грн.

Крім цього, вперше в обласному бюджеті передбачили вилучення коштів до державного бюджету – реверсну дотацію у сумі 252 млн грн.

Нагадаємо, станом на початок липня місцеві бюджети не виконали план надходжень за 2022 рік на 11 млрд грн.  

Додамо, 21 грудня 2021 року депутати затвердили бюджет Львівської області на 2022 рік, який склав склали 6,2 мільярда гривень, що на мільярд більше, ніж бюджет Львівщини-2021.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.