Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Личаківський цвинтар

П'ятниця, 9 грудня 2022, 12:40

Лілія Онищенко-Швець очолила хрестовий похід за надгробками на Личаківському цвинтарі

Личаківський цвинтар

Виконком планує створити Вчену раду при ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар".

Сьогодні, 9 грудня, на розгляд виконавчого комітету Львівської міськради винесено питання про утворення та діяльність Вченої ради при ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар".

Згідно з документом, у місті планують створити Вчену раду при ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар" як дорадчий орган для розгляду
проєктних рішень на будівництво та реставрацію надгробків і гробівців, а також проєктів благоустрою території музею. 

Основними завданнями Вченої ради будуть розгляд і надання рекомендацій замовникам щодо проєктних рішень на будівництво надгробків і гробівців, благоустрою Личаківського цвинтаря, проєктів реставрації гробівців, надгробків та пам'ятників, які мають значну мистецьку вартість.

До складу Вченої ради мають входити голова ради (є директор ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар"), його заступник, секретар та члени ради (формуються з архітекторів, скульпторів, дизайнерів, реставраторів, істориків, представників місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування).

Робота Вченої ради має бути публічною та відкритою, зокрема, її засідання мають оприлюднюватись на сайті Львівської міської ради, а робота здійснюватись на громадських засадах.

Також у документі вказано, що рішення Вченої ради мають рекомендаційний характер, які повинні бути враховані керівництвом ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар". 

Додамо, ЛКП "Музей "Личаківський цвинтар" з 2013 року очолює Михайло Нагай.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.