Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Інфраструктура

Укренерго

Big Kyiv

П'ятниця, 16 грудня 2022, 13:08

Укренерго оголосило про надзвичайну ситуацію в енергосистемі

Укренерго

Оператор системи передачі НЕК "Укренерго" оголосив про надзвичайну ситуацію в об'єднаній енергосистемі України.

Оператор системи передачі НЕК "Укренерго" оголосив нині про надзвичайну ситуацію в об'єднаній енергосистемі України з 09:00 ранку внаслідок масованих ракетних обстрілів енергоінфраструктури.

Про це повідомили в НЕК "Укренерго".

"16.12.2022 року внаслідок масованих ракетних обстрілів з боку російської федерації електроенергетичної інфраструктури України (теплові електростанції, гідроелектростанції, підстанцій магістральних мереж 330-750 кВ) відбулася втрата понад 50% споживання ОЕС України, що відповідно п. 2.4 Кодексу системи передачі визначає настання режиму системної аварії. При цьому, відповідно до Правил ринку (Розділ 9 пп. 9.1.2), повідомляємо про настання надзвичайної ситуації, починаючи з розрахункового періоду з 09:00 16.12.2022 року", – йдеться у повідомлені. 

Нагадаємо, що сьогодні Україна зазнала чергового масованого ракетного удару по енергетичній інфраструктурі України. Частково або повністю без світла деякі регіони, зокрема, Кіровоградщина, Харківщина, Полтавщина.

В усій Україні, зокрема й на Львівщині, ввели аварійні вимкнення світла.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.