Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

прощання з Максимом Федоровим

sambircity.gov.ua

П'ятниця, 23 грудня 2022, 10:58

У Самборі попрощалися з загиблим під Бахмутом підполковником Максимом Федоровим

прощання з Максимом Федоровим

Максим Федоров загинув 11 грудня у боях за Бахмут.

Про це повідомляє Самбірська міська рада на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вчора, 22 грудня, у Самборі на площі Пам’яті попрощалися з самбірчанином Максимом Федоровим, підполковником 12-ої окремої бригади армійської авіації імені генерал-хорунжого Віктора Павленка, військовим льотчиком 1-го класу, який загинув 11 грудня у боях за Бахмут.

"Максим Федоров – досвідчений офіцер з бойовим досвідом. Боронив східні кордони України від окупантів та сепаратистів з 2014 року, був учасником миротворчих місій у Ліберії та Кот Дівуарі. У 2018 році звільнився з лав ЗСУ, та продовжив працювати льотчиком вертольота. Вже бувши цивільним льотчиком допомагав цивільному населенню Судану, Сомалі, Малі та Афганістану. З початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну добровільно повернувся на військову службу та виконував бойові завдання у найгарячіших точках.

За блискуче виконання обов’язків, вірність присязі українському народу, мужність та патріотизм неодноразово був відзначений нагородами від командування бригади та вищого командування. Максим Федоров – кавалер ордену Богдана Хмельницького ІІІ ступеня" – йдеться у повідомленні.

Поховали Максима Федорова у селі Сприня, на батьківщині дружини.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.