Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Близенько

Четверта студія

Субота, 24 грудня 2022, 11:15

Близенько заперечило свою причетність до незаконного відшкодування ПДВ

Близенько

Керівництво мережі магазинів "Близенько" та її власник Олександр Бережанський заперечили причетність до незаконного відшкодування ПДВ та вимагають від видання zaxid.net, яке поширило цю інформацію, офіційного спростування.  

Вони також попросили інші ЗМІ не поширювати неправдиву інформацію. 

Про це йдеться в офіційній заяві, яку торговельна мережа "Близенько" опублікувала на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Інтернет-видання zaxid.net оприлюднило недостовірну інформацію про нібито причетність керівництва мережі магазинів "Близенько" до незаконного відшкодування з бюджету ПДВ у той час, коли таке відшкодування взагалі не здійснювалось, чим завдало шкоди іміджу та діловій репутації мережі "Близенько", яку компанія вибудовувала роками. Так само у статті опубліковано недостовірну інформацію про вилучення у власника мережі "Близенько" 25 млн грн", – мовиться у заяві.

Автори заяви  звертають увагу на те,  що zaxid.net, посилаючись на власні джерела,  безпідставно ув’язав факт кримінального порушення з керівництвом і власником „Близенько”. Вони вважають, що тим самим видання поклало на себе всю відповідальність за публічне поширення неправдивої інформації. 

 
„… Залишаються незрозумілими причини того, чому zaxid.net за браком підтвердженої та офіційної інформації вдалось до оперування неперевіреними фактами й пов’язало вказані вище кримінальні правопорушення саме із посадовими особами мережі магазинів «Близенько», що спричинило викривлення дійсних обставин та стало підґрунтям для неправильних висновків”, - зазначено у заяві. 
 
Автори заяви на доказ своєї непричетності до правопорушення приводять наступні аргументи. По-перше, компанія ПП «Мережа-сервіс Львів», яка виступає оператором мережі „Близенько”, ніколи не відшкодовувала ПДВ, а по-друге, ніхто з працівників компанії ПП «Мережа-сервіс Львів» не отримував підозри у скоєні правопорушення. 
 

„Повідомляємо, що у 2021-2022 роках ПП «МЕРЕЖА-СЕРВІС ЛЬВІВ» взагалі не здійснювало відшкодування з бюджету ПДВ, а тому в жодному разі не могло завдати державі збитків у вигляді незаконного бюджетного відшкодування ПДВ на майже 35,4 млн грн., як про це вказується у статті.  Ще одним підтвердженням неправдивості опублікованої ZAXID.NET інформації є те, що БЕБ жодних коштів у вищевказаного підприємства не вилучало. Окрім того, наголошуємо, що жодній посадовій особі ПП «МЕРЕЖА-СЕРВІС ЛЬВІВ» повідомлення про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень не вручалися”, - йдеться у заяві. 
 
Керівництво та власник мережі Близенько також заперечили інформацію  zaxid.net про те, що «Держпраці виявила сотні неоформлених працівників мережі». 

"Відповідно до акту перевірки Головного управління Держпраці у Львівській області від 17.09.2021 №ЛВ 12031/1353/АВ зазначені факти в ході перевірки не встановлені", - зазначено у заяві.  
 
Власник мережі "Близенько" Олександр Бережанський вважає, що поява неправдивої інформації, яка шкодить репутації компанії, пов'язана з тиском на нього з метою змусити продати компанію. 
 
„Бенефіціарний власник Олександр Бережанський припускає, що поява такої публікації стосовно мережі магазинів «Близенько», можливо, зумовлена його відмовою на пропозиції продати мережу. Власник не має наміру здійснювати продаж мережі «Близенько», а навпаки планує її розширення у Західному регіоні України”, - наголошено у заяві.
 
Нагадаємо, 22 грудня zaxid.net у новині «У власника мережі «Близенько» провели обшук і вилучили 25 млн. грн.» авторства журналістки Катерини Родак ствердив, що «керівництво мережі міні-маркетів «Близенько» підозрюють в ухиленні від сплати податків на суму майже 35,4 млн. грн.» та одночасно зазначив, що «власник великої торгової мережі у Львові «відмив» понад 35 мільйонів гривень».
 
Мережа магазинів «Близенько» є  найбільшим food-рітейлером Львова за кількістю торгових точок, а також охоплює ряд  магазинів в м. Івано-Франківську  та м. Тернополі (загальна кількість – 141 магазин).

Оператором мережі магазинів «Близенько» ПП «Мережа- сервіс Львів» входить в Топ-10 продовольчих операторів України за кількістю магазинів.  ПП «Мережа-сервіс Львів»  у 2022 році до бюджету сплачено понад 60 млн. грн. податків.  

Компанія надає благодійну допомогу на постійній основі фондам, дитячим будинкам, дітям-сиротам, важкохворим дітям, малозабезпеченим сім’ям та безпритульним. Власник мережі магазинів «Близенько» Олександр Бережанський після початку широкомасштабної агресії допомагає ЗСУ та ВПО на десятки мільйони гривень.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.