Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Мостиська ОТГ

Середа, 28 грудня 2022, 12:33

Надсянську говірку Мостищини внесли до культурної спадщини України

Мостиська ОТГ

Мінкульт вніс Надсянську говірку на Мостищині до елементів нематеріальної культурної спадщини України.

Про це повідомляє начальник Львівської ОВА Максим Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці.

Міністерство культури та інформаційної політики ще 23 грудня цього року внесло до національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України Надсянську говірку з Мостищини.

Надсянська говірка належить до одних з архаїчних говорів галицько-буковинської групи південно-західного наріччя, має звукові перетворення, своєрідну лексику та діалекти.

"У Львівській області Надсянську говірку практикують у селі Старява та Заверхи, а також частково у сусідніх селах, які розміщені у прикордонній смузі Львівської області, зокрема у Мистичах та Цикові. Її вживають люди як старшого, так і молодшого віку" – наголосив Козицький.

За його словами, незабаром національний перелік елементів нематеріальної культурної спадщини України може поповнитись ще трьома елементами зі Львівщини – традицією Глинянського візерункового текстилю, весільними обрядовими піснями Бойківщини "Ладкання" та Сокальською сорочкою.

Зберігаємо нашу культурну спадщину та продовжуємо промоцію Львівщини на міжнародній культурній арені. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.