Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

повітряна тривога

Четвер, 29 грудня 2022, 13:07

Російські окупанти випустили по Україні майже 70 крилатих ракет

повітряна тривога

Російські окупанти випустили по території України 69 крилатих ракет, з них 54 збили сили ППО.

Про це повідомляє командування Повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 29 грудня, по території України російські окупанти випустили 69 крилатих ракет із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту.

Протиповітряною обороною було збито 54 ракети.

"29 грудня ворог здійснив черговий масований обстріл України ракетами та дронами-камікадзе. 11 баражуючих боєприпасів Shahed-131/136 знищено протиповітряною обороною вночі на східному напрямку.

Близько 7:00 год ворог атакував Україну крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555 із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс з району Волгодонська Ростовської області та північного району Каспійського моря, а також крилатими ракетами "Калібр" із кораблів у Чорному морі.

Крім того, здійснено до шести пусків крилатих ракет Х-22 та Х-32 із дальніх
бомбардувальників Ту-22М3, два пуски протирадіолокаційних ракет Х-31П.
Також окупанти застосували зенітні керовані ракети С-300 по об’єктах інфраструктури прифронтових міст.

Усього, за попередніми даними, окупаційні війська застосували 69 ракет. Силами і засобами Повітряних Сил, у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено 54 ворожі крилаті ракети" – йдеться у повідомленні.

 

Нагадаємо, сьогодні зранку під час повітряної тривоги російські окупанти запустили масовану ракетну атаку по Україні. Близько 09:15 год у Львові пролунали звуки вибухів. Мешканці 90% Львова залишилися без світла, існують перебої з мобільним зв'язком та водопостачанням.

Ракети влучили в об‘єкт критичної енергетичної інфраструктури області. Наразі "Львівобленерго" працює над відновленням електропостачання в області за резервними схемами.

Також сили ППО ліквідували російську ракету над територією Пустомитівської ОТГ.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.