Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Брюховичі

Понеділок, 2 січня 2023, 12:44

Садовий тихо займається актом самозаспокоєння у недобудованій школі в Брюховичах

Брюховичі

Львівська міськрада надала документи щодо права власності на школу у Брюховичах, яку нещодавно продали на аукціоні приватній фірмі.

Про це йдеться у відповіді Львівської міської ради на запит Варіантів.

Ще 16 грудня 2022 року Варіанти направили запит до Львівської міськради з проханням надати документи, які підтверджують право власності Брюховицької селищної ради та міськради Львова на недобудовану школу, що знаходиться на вул. Буковій, 2 у смт Брюховичі. 

30 грудня міськрада надіслала копію рішення Брюховицької селищної ради №364 від 29.11.2007 "Про зарахування на баланс" Брюховицької селищної ради незавершеного будівництва по вул. Букова, 2" та рішення виконавчого комітету Львівської міськради від 16.07.2021 №592 "Про оформлення права комунальної власності Львівської МТГ на будівлю на вул. Буковій, 2 у смт Брюховичі".

Зазначимо, нещодавно приміщення школи у Брюховичах на вул. Буковій, яку почали будувати ще у 90-х роках, на електронних торгах придбала приватна фірма. З 2007 року школа перебувала на балансі Брюховицької селищної ради, проте без зареєстрованого права власності.

Як пояснили у Львівській міськраді, коли Брюховичі увійшли до складу Львівської МТГ, то міськрада провела інвентаризацію всіх об'єктів у селищі. Приміщення школи на вулиці Буковій, що було на балансі селищної ради й мало перейти на баланс Львівської міськради. Однак, поки тривало оформлення документів, недобудовану школу продали.

"Сталося це тому, що у Сихівському райсуді ПП "Ілона-Транс" – третя фірма, яка свого часу намагалася добудувати школу, – запропонувала стягнути свій борг третій стороні, продавши майно, яке їй насправді не належить і яке вона повернула на баланс Брюховицької селищної ради ще 15 років тому. Внаслідок цього будівлю школи продали з аукціону" – зазначили у пресслужбі Львівської міськради.

У мерії додали, що вже подали апеляційну скаргу до суду, щоб скасувати ухвалу Сихівського райсуду.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.