Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

СБУ

СБУ

Вівторок, 3 січня 2023, 10:22

На Львівщині затримали російського агента

СБУ

Російський агент під виглядом переселенця збирав розвіддані для окупантів.

Про це повідомляє управління СБУ у Львівській області на своїй сторінці у Фейсбуці.

Контррозвідники Служби безпеки затримали на Львівщині мешканця Лиману Донецьої області, якого підозрюють у передачі інформації для російських спецслужб.

За даними слідства, у травні 2022 року чоловік через заборонену в Україні соціальну мережу "Одноклассники" надсилав представникам незаконного збройного формування так званої "ДНР" дані про місця дислокації, способи пересування та маскування підрозділів Збройних сил України на території Лиманської територіальної громади.

"Згодом зрадник перебрався на Львівщину, де продовжив розвідувально-підривну діяльність. Під виглядом внутрішньо переміщеної особи він оселився поблизу одного з енергетичних об’єктів. Чоловік продовжив збір інформації для ворожої спецслужби" – наголосили в СБУ.

Поплічника ворога викрили на спробах прихованого збору і передачі відомостей через "зв’язкового" у лавах терористичних угруповань "ДНР". Під час оперативних заходів у зловмисника виявили мобільний телефон із листуванням із ворогом.

На підставі зібраних доказів мешканцю Лимана повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.