Адміністратор проросійських сайтів, який підозрюється у державній зраді, залишиться під вартою

Середа, 4 січня 2023, 18:57

Рішення про це ухвалив Львівській апеляційний суд.

Сьогодні Львівськй апеляційний суд постанов залишити без змін ухвалу Галицького районного суду Львова від 16 грудня 2022 року про продовження строку запобіжного заходу у виді тримання під вартою без визначення розміру застави адміністратора проросійських сайтів та спільнот, який підозрюється у державній зраді.

Про це повідомила пресслужба суду. 

Апеляційну скаргу подав адвокат підозрюваного. 

Нагадаємо, що йдеться про чоловіка, який створив та адміністрував ряд інформаційних ресурсів: "АнтиМайдан", "Львівська Народна Республіка", "ВосходІнфо".

У серпні 2022 року йому повідомили про підозру та обрали запобіжний захід у виді тримання під вартою без визначення розміру застави.

Досудове розслідування встановило, що підозрюваний, впродовж 2013-2018 років постійно розміщував матеріали, спрямовані на дестабілізацію та розхитування політичної обстановки на території України, створення хибного враження про нездатність державних інститутів України виконувати свої функції та наявність потреби в утворенні окремих самостійних структур з владними повноваженнями для створення передумов з відокремлення окремих регіонів від складу України.

За розміщення антиукраїнських матеріалів підозрюваний отримував дохід у вигляді монетизації трафіку, а також винагороди за обслуговування, адміністрування та модерацію. 

Нагадаємо, СБУ у квітні 2017 року провело обшук в адміністратора сайту Львівська народна республіка.

 

 

Мітки: Апеляційний суд, війна, новини львова, сайти