Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

львівська поліція

П'ятниця, 13 січня 2023, 12:09

Держреєстраторку сільради на Львівщині викрили на підробці документів

львівська поліція

Через дії держреєстраторки бюджет сільради недоотримав майже 300 тисяч гривень.

Про це повідомила пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області.

Правоохоронці повідомили про підозру державній реєстраторці, 37-річній мешканці Яворівського району, внаслідок незаконних дій якої бюджет села у Львівській області недоотримав майже 300 тисяч гривень.

"У 2019 році державна реєстраторка прав на нерухоме майно однієї із сільських рад на Львівщині, з метою отримання неправомірної вигоди, несанкціоновано внесла інформацію в автоматизовану систему Державного реєстру прав. Зокрема, чиновниця внесла неправдиву інформацію про збільшення загальної та житлової площі будинку та не відмовила у державній реєстрації прав цього об’єкту, хоча була зобов’язана це зробити.

Надалі, на підставі цих документів, власник будівлі зміг уникнути укладення з сільською радою договору про пайову участь у розвитку інфраструктури населеного пункту та сплати відповідного внеску" – наголосили у поліції.

Через дії чиновниці місцевий бюджет сільської ради недоотримав майже 300 тисяч гривень.

Слідчі повідомили зловмисниці про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 362 (Несанкціоновані дії з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), автоматизованих системах, комп'ютерних мережах або зберігається на носіях такої інформації, вчинені особою, яка має право доступу до неї) ККУ та ч. 3 ст. 365-2 (Зловживання повноваженнями особами, які надають публічні послуги) ККУ.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей - позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна або без такої.

Досудове розслідування триває.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.