Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

продукти харчування

Понеділок, 16 січня 2023, 11:51

На Львівщині у грудні найбільше подорожчали молочні товари та риба

продукти харчування

У грудні 2022 року, у порівнянні з листопадом, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 1,2%.

Про це повідомляє Головне управління статистики у Львівській області.

Загалом, за місяць споживчі ціни у Львівській області підвищилися на 1,3% (в Україні – на 0,7%), а з початку 2022 року зросли на 26,4%.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої за місяць підвищилися на 1,2%.

Ціни на ковбаси сирокопчені, субпродукти курячі, молоко з підвищеним вмістом жиру, кільку солону підвищилися на 8,4-6,3%; сметана, маргарин, масло вершкове, ковбаси варені та сосиски, сердельки вищого ґатунку, риба морожена, сіль, овочі консервовані, кисломолочна продукція, ковбаси варено-копчені, сир і м’який сир (творог), хліб подорожчали на 5,8-2,3%.

Водночас, на 5,1% подешевшали крупи гречані, на 3,9% – риба жива, охолоджена, на 2,3% – яйця, 1,8% – м’ясо свиняче, на 0,6% – фрукти.

Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби підвищилися на 1,2%, у тому числі тютюнові вироби подорожчали на 1,9%, алкогольні напої – на 0,4%.

Нагадаємо, у листопаді 2022 року, у порівнянні з жовтнем, ціни на продукти харчування та безалкогольні напої підвищилися на 0,3%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.