Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

пікап для ЗСУ

ГО "Важливі Дії"

Прес-реліз,   П'ятниця, 13 січня 2023, 10:50

Харківські волонтери доставили на фронт 50 унікальних бойових пікапів для ЗСУ

пікап для ЗСУ

50 унікальних військових пікапів доставили в Україну та передали військовим харківські волонтери з ГО "Важливі дії".

50 унікальних військових пікапів вартістю, залежно від комплектації, від 15 до 30 тисяч євро кожен доставили в Україну та передали військовим харківські волонтери з ГО "Важливі дії".

Для того, щоб прискорити і спростити процес активісти знайшли партнерів у Італії, які допомагають шукати відповідні автівки та переробляти їх для потреб військових.

"Саме тому ми вирішили зосередитись на цьому напрямку. Передусім, знайшли італійських партнерів – це компанії та фізичні особи, які мають право брати участь в аукціонах з продажу авто. Наші партнери – небайдужі люди, які хочуть допомогти Україні і тому співпрацюють з нами. Вони викуповують на аукціонах автівки або запчастини, необхідні для їх збірки. Потім наша громадська організація офіційно їх купує у цих компаній та фізичних осіб" – заявив керівник ГО "Важливі дії" Вадим Воскобойніков.

Аби оптимізувати й пришвидшити процеси, з метою подальшого складання та ремонту автівок, в Італії, у передмісті Болоньї, у вересні 2022 року українські активісти спільно з європейськими партнерами відкрили приватну станцію технічного обслуговування. На цій СТО з придбаних на аукціонах запчастин італійські майстри збирають такі незамінні для наших військових пікапи.

Також тут ремонтують фарбують, повертають до життя вже пошкоджені екземпляри.

При цьому волонтери зосередилисьна автомобілях IVECO VM90 – це щось середнє між вантажівкою та тактичним позашляховиком. Він може використовуватися як тягач для малої артилерії. Можливе використання як командно-штабного та медичного варіанту, а також як бойова одиниця з можливістю установки кулеметного озброєння, протитанкових та протиповітряних засобів. Придбані автомобілі IVECO VM90 вже допомагають рятувати життя бійців на передовій. Наразі ця техніка використовуються для швидкого переміщення по бездоріжжю, транспортування провізії та медикаментів.

Після цього волонтери самі доставляють автівки їх замовникам в Україну – безпосередньо на лінію бойових дій, переважно на півдні й сході. Мапа допомоги охоплює Харків, Херсон, Миколаїв, Запоріжжя, Бахмут. Понад усе бойові пікапи стають у нагоді бригадам оперативного призначення, які виконують різноманітні повсякденні військові завдання – це і розвідка, і евакуація цивільних, і вивіз поранених з поля бою, і зачистки звільнених територій, розмінування, перегрупування та переїзди на місця нових дислокацій. При цьому техніка чітко відповідає запитам ЗСУ.

"Ми отримуємо замовлення безпосередньо від бійців, які потім користуються цими автівками. Тільки вони можуть знати певні технічні параметри, які важливі для їх умов та специфіки військових завдань. І ми збираємо екземпляри відповідно їх замовленням, враховуючи всі потреби та побажання. Тобто, це такий собі особистий підхід, військові отримують тільки те, що вкрай важливо саме для них. Наші хлопці просто в захваті від функціональності та надійності цих автівок – в них дійсно немає аналогів" – наголосив Вадим Воскобойніков.

Громадську організацію "Важливі Дії" було створено у Харкові ще 2015 року році, а головною метою її діяльності стала боротьба з корупцією та перевищеннями службових повноважень владою. До складу ГО увійшли підприємці та їх наймані працівники. Тоді ж волонтери з "Важливих Дій" почали допомагати бійцям, які брали участь в антитерористичному спротиві російській агресії, адже війна на той момент вже тривали. Підприємці перераховували кошти всеукраїнській асоціації учасників бойових дій та працевлаштовували ветеранів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.