Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

операція

city-adm.lviv.ua

Вівторок, 24 січня 2023, 11:01

У Львові вдруге провели трансплантацію легень від посмертного донора

операція

Їх отримав чоловік, легені якого постраждали під час аварії на Чорнобильській АЕС.

Про це повідомив генеральний директор Першого ТМО Львова Олег Самчук на своїй сторінці у Фейсбуці.

Перше медичне об'єднання Львова вдруге провело надскладну операцію пересадки легенів від посмертного донора. Проте вперше вони провели її без допомоги лікарів з-за кордону.

«Цю операцію наші лікарі зробили без допомоги іноземних колег. Вперше не лише для нас – для України. І знаєте, як і все в житті, цей шлях не був простим. Ми тяжко працювали, довго готувалися. І от зараз маємо команду найкращих лікарів» – прокоментував Олег Самчук.

Донорські легені пересадили батькові-одинаку, який постраждав під час катастрофи на Чорнобильській АЕС. Чоловік був одним з ліквідаторів небезпеки. Його 8-річний син чекав на нього біля операційної.

Додамо, вперше операцію пересадки легенів від посмертного донора провели у 2021 році. А у березні того ж року у Львові провели зустріч людей, яким провели трансплантацію органів.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.