Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

Центр зайнятості

Середа, 25 січня 2023, 15:45

На Львівщині понад 50% безробітних мають вищу освіту

Центр зайнятості

Станом на початок січня в області зареєстрували 5,1 тисячі безробітних, 56% з них мають вищу освіту.

Про це повідомляє Львівський обласний центр зайнятості.

Станом на початок січня за допомогою обласної служби зайнятості роботу шукали 5,1 тисячі безробітних, із яких 75% становили жінки, 40% – мешканці сільської місцевості.

За професійними групами серед безробітних найбільшу частку склали колишні працівники сфери торгівлі та послуг (18%), а також керівники та менеджери (14%). Ще 13% відносилися до фахівців, 12% – до робітників з обслуговування, експлуатації та контролю за роботою устаткування і машин, стільки ж – до кваліфікованих робітників з інструментом.

За причинами незайнятості переважали (53%) безробітні, що були звільнені з роботи за угодою сторін і у термін до одного року після припинення трудових відносин звернулися за допомогою у працевлаштуванні. Ще 12% мешканців області стали безробітними через звільнення за власним бажанням, 10% становили ті, у кого закінчився строк договору, 8% – вивільнені з підприємств, установ та організацій, 2% безробітних – вчорашні випускники навчальних закладів.

З-поміж зареєстрованих безробітних 32% – особи старше 50 років, 27% безробітних – люди віком 40-49 років, 28% – віком 30-39 років, а решту склала молодь віком до 29 років.

Мають вищу освіту 56% безробітних, 32% – професійно-технічну, а 12% – лише середню освіту.

Додамо, станом на початок січня в області налічувалось 3,4 тисячі вільних робочих місць.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.