Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ліс

google.com

Середа, 25 січня 2023, 14:50

Дейнека очолив Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства

ліс

Раніше Анатолій Дейнека керував Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

У четвер, 19 січня, у Львові розпочало роботу єдине Західне міжрегіональне управління лісового та мисливського господарства. Воно поглинуло Львівське, Закарпатське та Івано-Франківське обласні лісничі управління і відповідно 50 державних лісових господарств Карпатського регіону.

Про це на своїй вебсторінці повідомила пресслужба відомства.

Реструктуризацію здійснили згідно з постановою Кабінету Міністрів України № 1003 "Деякі питання реформування управління лісової галузі".

За даними аналітичної системи YouControl , очільником новоствореної установи став депутат Львівської обласної ради від "Слуги народу" Анатолій Дейнека. Відтепер під його керівництвом опинились 19 державних лісових підприємств Закарпаття, 16 лісових офісів Івано-Франківщини, 11 місцевих філій Львівщини та 4 національні природні парки — "Сколівські Бескиди", "Бойківщина", "Зачарований край" і Галицький національний природний парк.

Єдине Західне міжрегіональне управління відповідатиме за охорону й захист лісових насаджень, лісорозведення й лісовідновлення та увесь комплекс інших функцій, включно зі заготівлею та реалізацією деревини. До того ж суттєве скорочення адміністративного апарату стимулюватиме прозорий продаж деревини і пиломатеріалів, оновлення матеріально-технічної ба­зи та реалізацію нових методів висаджування лісу.

Натомість припинення діяльності лісових господарств реформа не передбачає: відбудеться лише перерозподіл повноважень. Частково їх здійснюватиме центральне державне підприємство, почасти — лісництва.

У Кабінеті Міністрів пояснили, що створення сучасної консолідованої лісогосподарської системи європейського зразка зміцнить кризове становище галузі в умовах війни, уможливить застосування нових фінансових інструментів та сприятиме залученню масштабних зовнішніх інвестицій у лісову індустрію держави. Таким чином, лісовим та мисливським господарствам вдасться збільшити власні ресурси та частково відшкодувати завдані війною збитки у майже 16 мільярдів гривень.

Загалом у межах країни ліквідували 24 обласних управлінь із подальшим створенням 9 міжрегіональних відомств і реорганізували 158 лісогосподарських підприємств шляхом об’єднання в державне підприємство "Ліси України".

Нагадаємо, у 2018 році Анатолій Дейнека задекларував понад 570 000 грн загального доходу. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.