Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

апеляційна справа Атрошенка

Фб Садового

П'ятниця, 27 січня 2023, 14:01

Кличко та Садовий підтримали міського голову Чернігова Владислава Атрошенка

апеляційна справа Атрошенка

Мери Києва та Львова прийшли підтримати Владислава Атрошенка у справі про відсторонення його на рік від посади міського голови Чернігова.

Про це повідомляє пресслужба Апеляційного суду Львова та міський голова Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 27 січня, у Львівському апеляційному адміністративному суді відбулося засідання, на якому розглядали апеляцію міського голови Чернігова Владислава Атрошенка на рішення Яворівського районного суду про відсторонення його на рік від посади.

Атрошенка прийшли підтримали мер Києва Віталій Кличко, мер Львова Андрій Садовий, а також народний депутат від ЄС Олег Синютка, депутати міських рад Львова і Чернігова, а також екснардепка Оксана Юринець.

Зазначимо, Яворівський районний суд 7 грудня 2022 року на рік заборонив міському голові Чернігова Владиславу Атрошенку обіймати свою посаду через адміністративне правопорушення – неповідомлення у встановлених законом випадках та порядку про наявність реального конфлікту інтересів.

Йдеться про те, що у липні 2022 року Атрошенку не дозволили виїхати з України під час робочої поїздки до швейцарського Лугано на машині його дружини Tesla Model X. Мера Чернігова звинувачують у тому, що він не повідомив про це НАЗК, а такі дії кваліфікують як приватний інтерес.

Львівський апеляційний суд, після заслуховування свідка в цій справі, оголосив перерву в засіданні до 1 лютого.

Додамо, Владислав Атрошенко є міським головою Чернігова з 2015 року. На місцевих виборах у 2020 році його переобрали на другий термін.

Був народним депутатом України 6,7 та 8 скликань.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.