Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

додаток "Дія"

Середа, 1 лютого 2023, 13:44

Українці у Дії замовили 300 тисяч LED-ламп для обміну на лампи розжарювання

додаток "Дія"

За один день в додатку "Дія" українці замовили 300 тисяч LED-ламп, безплатно обміняти які можна у відділеннях Укрпошти.

Про це повідомила пресслужба Кабінету міністрів України. 

Після старту програми обміну ламп розжарювання на енергоощадні LED-лампи українці у перший день замовили на обмін понад 300 тисяч ламп через мобільний застосунок "Дія".

За його словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, 30 мільйонів таких ламп уже закуплені Євросоюзом, ще 5 мільйонів очікується від Франції.

"Попередню заявку на обмін можна подати через "Дію" або просто обміняти старі лампи на нові у відділеннях Укрпошти. Українці замовили на обмін уже понад 300 тисяч енергоощадних ламп через "Дію" – наголосив Шмигаль.

Наразі послуга доступна у Львові та інших обласних центрах (крім тимчасово окупованих Донецька, Луганська, Сімферополя та міста Севастополя), а також в містах Кривий Ріг, Краматорськ та Покровськ.

Під час другого етапу програма обміну ламп запрацює в райцентрах, а до кінця лютого – в селах.

До обміну приймаються справні лампи розжарювання. Обмін буде відбуватись у два способи – з попереднім замовленням і без нього. 

У Мінекономіки заявляють, що завдяки масовій заміні старих ламп на енергоощадні споживання електроенергії в моменти пікового навантаження на українську енергосистему знизиться на 7-10%.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.