Ірина Марушкіна,  20 лютого 2013

Заробітчанин зі «Свободи»

Політики зі «Свободи» продовжують демонструвати подвійні стандарти у своїй діяльності: у той час, як лідери цієї партії б’ють себе у груди, розповідаючи як вони люблять Україну, їх побратим із Сокаля не червоніючи кладе в свою кишеню по декілька зарплат із державного бюджету.

Ярослав Вітик. Прізвище цього депутата райради від ВО «Свобода» доволі відоме на Сокальщині. І не тому, що цей пан активно відстоює інтереси місцевої громади, а тому, що у час тотального безробіття він зміг влаштуватися аж на чотирьох посадах одночасно.

Із березня 2012 року «свободівський» депутат працює на півставки на посаді заступника головного лікаря Сокальської центральної районної лікарні і ще на півтори ставки - терапевтом у цій ж клініці.

Здавалося б, як одна із керівних посад може ділитися наполовину?

Як пояснив екс-начальник Головного управління охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Сергій Федоренко, відповідно до наказу по кадровому резерву управління охорони здоров’я, посада заступника головного лікарня центральної районної лікарні «не ділиться». Відтак обіймати її може лише одна людина на повній ставці.  

На законодавчому рівні чітко прописано, що «Керівники закладів охорони здоров’я та їх заступники, завідувачі відділень не мають права на доплату за суміщення посади/професії (п. 3.1.4 спільного наказу Мінпраці та МОЗ «Про впорядкування умов оплати праці працівників закладів охорони здоров’я та установ соціального захисту населення» від 5 жовтня 2005 р. № 308/519).

Але на Сокальщині цим не надто переймаються. 

Зважаючи на те, що сьогодні у медичній системі активно проходить реформування, і кількість лікарських установ на місцях скорочується, такі кадрові рішення керівництва Сокальської центральної районної лікарні щонайменше дивують.

Пан Ярослав, незважаючи на всіх законні та незаконні перепони, схоже, любить працювати, а особливо отримувати заробітну плату у державних установах.

Червоноградське управління ПАТ «Львівгаз» теж виплачує захланному лікареві зарплату – Ярослав Вітик працює на підприємстві за сумісництвом -  на півставки лікарем із випуску водіїв.

«Реально він на роботі не з’являється узагалі, - розповіли нам на підприємстві колеги пана доктора зі «Свободи», які побажали залишитися невідомими. – Але зарплату, певне, отримує, як без того, - іронічно жартують працівники Червоноградського управління ПАТ «Львівгаз».

До посад, котрі були зазначені вище, треба додати іще одну роботу Ярослава Івановича -  на підприємстві ДП «Львіввугілля», де «працьовитий» «свободівець» за умовами договору цивільно-правового характеру отримує близько 3500 гривень за місяць.

Залишається позаздрити стальному здоров’ю пана медика, котрий у свої 64 роки працює на чотирьох роботах.  Адже, якщо брати до уваги трудовий кодекс, то робочий день «свободівця» Ярослава Вітика із Сокаля триває практично 24 години.

 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.