Зміст статті

2 лютого 2023

Міс Львів 2023

Церемонія передачі корони переможниці конкурсу краси Міс Львів 2023.

1 лютого у Львові відбулася церемонія передачі корони Міс Львів 2023.

Переможниця представлятиме місто на конкурсі краси "Міс Україна 2023", а якщо переможе і там, то й на "Міс Світу 2023".

А міжнародний конкурс краси – це можливість розповісти світові правду про війну в Україні та геноцид рф.

Церемонія конкурсу відбулась у режимі прямої трансляції на YouTube та в Телеграм-каналі соцпроєкту "Міс Львів". Захід відбувся на малій сцені в кафе "Глорі кафе". Раніше щорічна церемонія відбувалась в Оперному театрі.

Головну красуню Львова обирали з семи учасниць. Раніше зазвичай було чотирнадцять претенденток.

Переможницею стала Вікторія Гедз, дев'ятнадцятирічна студентка факультету журналістики Львівського університету імені Івана Франка, Instagram-блогерка, радіожурналістка, громадська активістка та зоозахисниця. Життєве гасло Вікторії – "Використовуй кожен шанс так, наче він останній".

Корону  новообраній Міс Львів 2023 передала тогорічна фаворитка Вероніка Бенях. Наступним кроком після перемоги є підготовка до конкурсу "Міс Україна", який відбудеться вже незабаром.

Відразу два титули Міс глядацьких симпатій та Друга віцеміс отримала Єлизавета Лівадова. Перша віцеміс – Вікторія Макарова, звання Міс добре серце отримала Анна-Марія Якимів.

"На конкурсі Міс світу Україну має презентувати соціально активна дівчина з патріотичною громадською позицією, яка стане рупором на міжнародній арені – розповість світу правду про військові злочини рф", – зазначила засновниця соціального проєкту "Міс Львів" Валерія Никифорець.

Напередодні конкурсу красуні допомагали дитячим будинкам, де мешкають внутрішньо переміщені особи, приносили їм подарунки та речі першої необхідності. Дівчата відвідали притулок на Левандівці та хаб для переселенців на вулиці Шевченка. Всі кошти, що виручать з  конкурсу "Міс Львів 2023", спрямують на допомогу дітям, які постраждали від домашнього насильства.

 


фото: Валерія Прутян


текст: Єгор Говалешко

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.