Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

ОСББ

Четвер, 9 лютого 2023, 11:29

У Львові проведуть конкурси на визначення управителів для понад 800 будинків

ОСББ

До вересня для будинків, які не визначилися із формою правління, проведуть конкурси на визначення управителів.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 8 лютого, виконавчий комітет міськради затвердив рішення про проведення конкурсів з призначення управителів багатоквартирних будинків у Львівській МТГ.

За словами начальника управління житлового господарства Львівської міськради Владислава Іванова, йдеться про житлові будинки, які досі не визначилися з формою правління: не створили об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ), і не обрали управителя.

Саме тому районні адміністрації до 1 вересня цього року мають провести конкурси й визначити управителя для цих будинків.

"Станом на сьогодні є 817 житлових будинків, які досі не визначилися з формою правління. Тому районні адміністрації мають провести конкурси з призначення управителів для цих будинків і укласти з ними договори на управління. Термін – до 1 вересня цього року.

У разі, якщо на дату проведення конкурсу мешканці будинку самі визначаться і оберуть управителя будинку чи створять об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, це рішення на такі будинки не розповсюджується" – пояснив Владислав Іванов.

Нагадаємо, 1 липня 2015 року набув чинності закон "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку", згідно з яким замість ЖЕКів львів'яни мали створити ОСББ, обрати управителя або прийняти рішення про самостійне управління. 

З січня 2020 року у Львові розпочали працювати 17 комунальних управляючих компаній.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.