Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

Львівський апеляційний суд

Четвер, 9 лютого 2023, 15:58

Суд зобов'язав батьків дитини, яка скоїла ДТП, сплатити водієві понад 30 тисяч компенсації

Львівський апеляційний суд

 ДТП трапилось у червня 2021 року у селі Лани Львівського району.

Про це повідомила пресслужба Львівського апеляційного суду.

Львівський апеляційний суд розглянув цивільну справу за апеляційною скаргою матері малолітнього на рішення Перемишлянського районного суду Львівської області від 13 вересня 2022 року у справі за позовом водія автомобіля до батьків малолітнього про відшкодування завданої ним шкоди.

ДТП трапилось у червня 2021 року у селі Лани Львівського району. 14-річний велосипедист порушив Правила дорожнього руху, раптово виїхав на проїжджу частину дороги, назустріч автомобілю марки «Citroen C4 Picasso», не надавши переваги в русі.  Внаслідок чого відбулося зіткнення зі зазначеним транспортним засобом. Також велосипед не мав обладнаного звуковим сигналом та світлоповертачами чи увімкненого ліхтаря (фари) на керованому велосипеді.

Перемишлянський районній суд Львівської області у вересни 2022 року частково задовільнив позов водія та  призначив стягнути солідарно з матері та батька малолітнього на користь водія автомобіля 32 879 гривень 97 коп. матеріальної шкоди, завданої малолітнім. У решті позовних вимог було відмовлено. Суд також постановив стягнути солідарно з батьків малолітнього на користь водія автомобіля сплачений судовий збір у розмірі 815 гривень.

Львівський апеляційний суд, у свою чергу, задовольнив частково апеляційну скаргу матері малолітнього, скасувавши рішення суду першої інстанції в частині стягнення судового збору та ухвалив стягнути в рівних частинах з матері та батька на користь водія по 496 гривень 20 копійок з кожного. В решті рішення суду першої інстанції залишено без змін. 

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.