Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

повітряна тривога

П'ятниця, 10 лютого 2023, 14:29

Російські окупанти випустили по Україні понад 70 крилатих ракет

повітряна тривога

Російські окупанти випустили по території України 71 крилату ракету, з них 61 збили сили ППО.

Про це повідомляє командування Повітряних Сил ЗСУ на своїй сторінці у Фейсбуці.

Сьогодні, 10 лютого, по території України російські окупанти випустили 71 крилату ракету із літаків стратегічної авіації та кораблів Чорноморського флоту.

Протиповітряною обороною було збито 61 ракету.

"З повітря ворог атакував вісьмома стратегічними бомбардувальниками Ту-95мс, які випускали ракети Х-101 та Х-555 з районів Каспійського моря та Волгодонська. Із кораблів у Чорному морі – крилатими ракетами морського базування типу "Калібр".

Станом на 11.30 год противник здійснив 71 пуск крилатих ракет Х-101, Х-555, "Калібр" (в т.ч. нічні пуски). Силами та засобами протиповітряної оборони знищено 61 крилату ракету ворога та 5 дронів-камікадзе Shahed-136/131" – йдеться у повідомленні.

 

У західному напрямку сили ППО збили 12 критих ракет.

Нагадаємо, сьогодні зранку під час повітряної тривоги, яка тривала три з половиною години, російські окупанти запустили масовану ракетну атаку по Україні. Одна з ракет впала поблизу автобусної зупинки на трасі Київ – Чоп, що на території Буської ОТГ, й не розірвалася.

Востаннє російські окупанти випустили по Україні 55 крилатих ракет 26 січня. Постраждали об’єкти енергетичної інфраструктури в Київській, Вінницькій та Одеській областях.

Перед цим Росія здійснила масовану ракетну атаку по Україні 14 січня. Тоді ракети влучили в об'єкт інфраструктури на Львівщині.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.