Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Економіка

горілка

harchi.info

Четвер, 16 лютого 2023, 13:54

Український бізнесмен Черняк продовжує утримувати 10% ринку горілки в Росії

горілка

Український бізнесмен Євген Черняк, який є постійним членом українського топ-30 Forbes, продовжує утримувати близько 10% ринку горілки у Росії, попри свої публічні заяви.

Про це повідомили російські ЗМІ з посиланням на розслідування, яке опублікували в Телеграмі.  

На сайті його компанії мовиться про те, що: "Подальша реалізація продукції під торговими марками Global Spirits на території країни-агресора, незалежно від місця виробництва, є незаконною і суворо переслідуватиметься".

Укладена у квітні угода про "купівлю" компаній "Родник и К" та "Русский Север" насправді виявилась лише переписуванням майна на лояльного співробітника Олександра Беспалова. Раніше він був головою наглядової ради Феодосійського заводу коньяків і вин, ключовим інвестором якого був кіпрський офшор, який належить громадянину Ізраїлю Олександру Черняку, батькові українського підприємця.

Цей же офшор раніше володів компаніями "Родник и К" та "Русский Север", а потім "продав" їх Беспалову у квітні 2022 року. Компанії випускали горілку під брендами "Хортиця", "Мороша" та "Первак" і сумарно займали близько 10% російського ринку горілки. Після початку СВО холдинг Черняка відкликав ліцензії на виробництво горілки під своїми брендами у своїх же компаній та  заявив, що погрожує "суворим переслідуванням" тим, хто використає його бренди, і навіть вирішив судитись показово – природно, на Кіпрі.

Компанії Черняка-Беспалова продовжують постачати горілку на прилавки російських супермаркетів під старими та новими брендами.

Нагадаємо, що у травні 2022 року українські ЗМІ дослідили, що компанії Черняка продовжували продавати горілку в Росії. Раніше, користувачі Телеграм висміяли спробу горілчаного магната Євгена Черняка "передбачити коронавірус".

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.