Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

інтерактивний тир

city-adm.lviv.ua

П'ятниця, 17 лютого 2023, 11:34

У Львові облаштували інтерактивний тир для тренування бійців Нацгвардії

інтерактивний тир

У місті закупили інтерактивний тир для бійців Нацгвардії, проте тут можуть тренуватися усі військові та мобілізовані.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

У місті для підготовки бійців Національної гвардії України придбали необхідне обладнання та облаштували інтерактивний тир. На цьому симуляторі військові можуть тренуватися в режимі доповненої або віртуальної реальності, моделюючи різні ситуації з використанням найрізноманітнішої зброї.

Основними перевагами такого пристрою є його мобільність та те, що є те, що під час тренувань не затрачають жодних набоїв. В інтерактивному тирі тренуватися можуть усі військові та мобілізовані.

"Звукові ефекти можна збільшувати чи зменшувати, в цьому тирі вже відпрацьована так звана балістика зброї, враховуючи траєкторію польоту кулі. Безпосередньо цей тир може працювати з декількома видами зброї, і ми можемо навчати будь-якого спеціаліста і військового" – пояснив заступник командира 45-го полку Національної гвардії України імені Олександра Красіцького підполковник Іван Зорик.

Загалом протягом 2022 року за кошти громади Львова для Нацгвардії була придбано обладнання, зокрема безпілотники, планшети, інтерактивний тир, а також облаштовано проживання й підготовку бійців на загальну суму понад 30 млн грн.

Нагадаємо, у грудні 2022 року КП "Адміністративно-технічне управління" придбало цей інтерактивний тир за 750 тис. грн у київського підприємця. У закупівлі йшлося, що вона здійснюється на виконання рішення виконавчого комітету Львівської міськради про передачу матеріально-технічних засобів, пов'язаних з питаннями оборони.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.