Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

війна з Росією

Фб Генштабу ЗСУ

П'ятниця, 17 лютого 2023, 11:51

Трьох військових з Львівщини повернули з російського полону

війна з Росією

З полону звільнили нацгвардійця Максима Штурмака та двох прикордонників Віталія Когута й Степана Матвіїва.

Про це повідомила пресслужба Львівської ОВА.

Вчора, 16 лютого, відбувся черговий обмін полоненими, в рамках якого в Україну з російського полону повернули 100 українських захисників та одну цивільну особу – у їх числі також є троє військових з Львівської області: нацгвардієць та двоє прикордонників.

Зокрема, нацгвардієць Максим Штурмак зі Стрийщини – захисник Маріуполя, перестав виходити на зв'язок після 6 травня. Згодом рідні з'ясували, що він перебував в Оленівці.

Прикордонники Віталій Когут та Степан Матвіїв зі Львівського району служили у Донецькому прикордонному Загоні. Від початку повномасштабної війни перебували в Маріуполі.

Зазначимо, серед звільнених військових багато поранених. Більшість – захисники Маріуполя. Також є українські оборонці з херсонського та київського напрямків. Серед інших повернулися 63 оборонці "Азовсталі", захисники Бучі, Херсона та Лиману.

Загалом від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну вдалося повернути додому 1863 українців.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.