Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Львів

Середа, 22 лютого 2023, 16:50

Козицький виділив три мільйони на українську мову для переселенців

Львів

Львівська ОВА спрямувала 3,5 мільйона гривень на програму посилення ролі української мови на Львівщині у 2023 році.  

Про це йдеться у розпорядженні начальника Львівської ОВА Максима Козицького №78/0/5-23ВА від 22 грудня 2023 року.

Максим Козицький затвердив Комплексну програму посилення державотворчої й консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023-2026 роки.

"Враховуючи рекомендації Уповноваженого із захисту державної мови затвердити Комплексну програму посилення державотворчої й консолідаційної ролі української мови у Львівській області на 2023-2026 роки" – йдеться у розпорядженні. 

Фінансування цієї програми на 2023 рік встановили у 3 522,5 тис. грн.

Згідно з документом, на території Львівщини планують організувати заходи на підтримку української мови, підвищувати кваліфікацію педагогічних і науково-педагогічних працівників щодо ефективності викладання курсів української мови, ділового мовлення, культури мовлення, організацію вивчення української мови для переселенців тощо.

Козицький на своїй сторінці у Фейсбуці додав, що програма передбачає проведення конкурсів, літніх шкіл-таборів, лекцій з історії української мови, інших освітніх, культурних та наукових подій, а також поповнення шкільних бібліотек актуальною літературою.

Додамо, у бюджеті Львівщини 2023 року заклали понад 2 мільярди гривень на реалізацію обласних програм,

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.