Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Політика

Тарас Бобанич

Четвер, 23 лютого 2023, 11:04

На фасаді університету внутрішніх справ встановлять меморіальну таблицю Тарасу Бобаничу

Тарас Бобанич

При вході до Львівського держуніверситету внутрішніх справ встановлять меморіальну таблицю Герою України Тарасу Бобаничу.

Про це повідомила пресслужба Львівської міської ради.

Вчора, 22 лютого, виконавчий комітет Львівської міської ради прийняв рішення встановити на фасаді Львівського державного університету внутрішніх справ, що на вул. Городоцькій, 26, меморіальну таблицю Герою України Тарасу Бобаничу (Хаммеру).

Як пояснив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Антон Коломєйцев, меморіальна таблиця висічена в металі на білій підоснові. Її замовив Львівський державний університет внутрішніх справ й встановить при вході до закладу.

Також на честь Тараса Бобанича названо одну з вулиць Львова у межах деколонізації топоніміки (колишня вул. Короленка). Відкриття вулиці відбулося 1 листопада 2022 року.

Нагадаємо, командир 2-го окремого батальйону ДУК Правого Сектору Тарас Бобанич (Хаммеру) загинув 8 квітня 2022 року у бою під Ізюмом. Його поховали 13 квітня 2022 року у Львові. Детальніше – у статті "Похорон Хаммера".

У серпні минулого року президент Володимир Зеленський посмертно надав Тарасу Бобаничу звання Герой України.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.