Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Культура

Національний музей ім. Шептицького

wikipedia.org

Прес-реліз,   П'ятниця, 24 лютого 2023, 15:25

Смітсонівський інститут та Фонд Костюшка рятують українську культурну спадщину

Національний музей ім. Шептицького

27 лютого у Львові відбудеться прес-конференція проекту Смітсонівського інституту та Фонду Костюшка порятунку української культурної спадщини.

Пресконференція відбудеться 27 лютого, у понеділок, о 10:00 у Національному музеї ім. Андрея Шептицького, проспект Свободи, 20.

Учасники: Марек Скулімовський, Президент Фонду Костюшка (Нью-Йорк, США), Ігор Кожан, генеральний директор Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького  (Львів, Україна), Александра Куявська,  директор польського відділення Фонду Костюшка  (Варшава, Польща), представники музеїв і бібліотек Львова.

20 лютого, у день візиту Президента США Джо Байдена до Києва, Фонд Костюшко передав для Національного музею у Львові ім. Андрея Шептицького професійні зволожувачі та осушувачі повітря, генератори озону та продовжувачі.

Обладнання призначене для оснащення фондосховищ "Давньої скульптури", "Іконопису", "Дерева декоративного", "Живопису", де зберігаються музейні предмети, вилучені з постійних експозицій, демонтованих унаслідок російського вторгнення.

У стислі терміни цінні музейні артефакти перенесли в місця безпечного зберігання, у яких слід було створити належні умови та забезпечити стабільний мікроклімат (температуру  повітря та показники вологості).   

Зараз розглядається виділення наступної черги допомоги для ще понад 30 установ культури в Україні, зокрема у містах: Львів, Київ, Харків, Дніпро, Запоріжжя, Кривий Ріг, Одеса та інших.

Транспортування обладнання з Польщі в Україну забезпечив польський Фонд "Фольковіско".

Мова проведення: українська та польська

Контакти  організаторів: Ярослав Кіт, тел. WhatsApp +48 698738526, Skype: jaroslaw_phd, email: ykit@thekf.org

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.