Новини

Посібник для журналістів
ПАТ «ОКСІ БАНК»

Соціум

нелегальна пилорама

lviv.gp.gov.ua

Четвер, 2 березня 2023, 13:31

На Стрийщині виявили дві нелегальні пилорами

нелегальна пилорама

На території цих пилорам правоохоронці вилучили деревину на понад 120 тисяч гривень.

Про це повідомляє відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Правоохоронці, за процесуального керівництва Стрийської окружної прокуратури, викрили чергові факти незаконної порубки лісу.

"Мешканець одного із сіл Стрийського району на власному господарстві облаштував підпільну пилораму. Туди чоловік звозив незаконно зрубану деревину і розпилював її на готову лісопродукцію. Під час обшуку виявлено та вилучено 18 колод деревини, а також бензопили і транспортний засіб на якому було ще 4 колоди породи смерека.

Окрім цього встановлено саме місце незаконної різки дерев на території одного із лісництв ДП "Ліси України", де виявлено ще 9 пнів" – наголосили у прокуратурі.

Крім цього, у сусідньому селі правоохоронці також викрили ще одну нелегальну пилораму на подвір'ї домогосподарства, де знаходились 4 колоди смереки, 41 брус, 73 дошки без дозвільних документів. Ці дерева зрубали в лісовому масиві ДЛГП "Галсілліс", де також виявили ще 14 незаконно зрубаних і готових до транспортування колод деревини, а також 5 пнів.

Вартість вилученої деревини становить понад 120 тис. грн.

Наразі тривають слідчі дії тривають, призначено ряд експертиз, на вилучену деревину, лісопродукцію, знаряддя та засоби вчинення злочину накладено арешт.

Вилучено незаконно зрубаної деревини на суму понад 120 тис грн.

Приєднуйтесь до нашого нового каналу в Telegram

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.

Варіанти - онлайн газета новин Львова. Інший погляд на львівські новини та новини львівщини. Завжди свіжі новини про Львів, про львів'ян і не тільки. Тут новини у Львові оновлюються постійно.